Eduten – naujas būdas mokytis matematikos

posted in: Straipsniai | 0

2022 metais UNICEF EdTech konkurso apdovanojimas atiteko sužaidybintai matematikos mokymo(si) platformai „Eduten“. Suomijoje išplėtota virtualia platforma naudojasi milijonas mokytojų ir mokinių iš daugiau nei 50 pasaulio šalių. 200 tūkstančių matematikos uždavinių turinio bibliotekoje ir dirbtinio intelekto technologijos dėka, mokytojai turi galimybę diferencijuoti užduotis ir pritaikyti jas kiekvienam mokiniui individualiai, atsižvelgiant į turimas matematines žinias ir gebėjimus. „Eduten“ platforma pritaikoma daugeliui kultūrų, kalbų ir mokymo programų, taip pat pasižymi labai gera mokymosi duomenų analitika, pritaikyta mokinio, klasės ir mokyklos lygmenų pažangos ir pasiekimų stebėsenai.

Daugiau informacijos: „Eduten“ pelnė UNICEF EdTech konkurso apdovanojimą | EDU Vilnius.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Džiuginta Vaičiūnienė dalinasi savo mintimis apie Eduten:

„Mokytojas, atsižvelgęs į mokinio gebėjimus, turi galimybę pamokos užduotis padaryti sunkesnes arba lengvesnes. Net jei ir mokytojas netaiko jokių specialių diferencijavimo priemonių, Eduten suteikia diferencijavimą. Mokiniai gali ir patys pasirinkti, kuriuos pratimus ir kokia tvarka atliks. Daugelyje pratimų yra įdiegta galimybė pasirinkti sudėtingumo lygį.

Įveikę tam tikrą kiekį pratimų, mokiniai apdovanojami trofėjumi – bronzos, sidabro, aukso taure ir deimantu. Trofėjai atitinka siekius. Mokiniai gali pasirinkti koks siekis patenkins jų mokymosi tikslus. Platformoje įdiegta galimybė suklydus, neteisingai atlikus pratimą, jį spręsti iš naujo ir pasiekti norimą rezultatą. Taigi, deimantinį apdovanojimą ir sėkmę gali pasiekti kiekvienas mokinys.

Skaitmeninėje erdvėje rekomenduojama mokytis nuo 30 iki 75 minučių per savaitę. To pakanka, kad mokinys gautų pirmąjį apdovanojimą – bronzos taurę.

Iš mokinių profilio, kuris remiasi platformoje sugeneruotais duomenimis, mokytojas gauna informaciją apie kiekvieno mokinio silpnybes ir stiprybes. Pagal šiuos duomenis mokytojas suteikia personalizuotą pagalbą ir grįžtamąjį ryšį mokiniams bei jų tėvams. Tėvai pagal gaunamas detalias pažangos ataskaitas skatinami atitinkamai palaikyti savo vaikus. Svarbu, kad pats vaikas taip tampa atsakingas už savo mokymąsi, nes jis yra lygiavertis savo mokymosi proceso dalyvis.

Daugiau informacijos: Eduten Playground – Dirbtinis intelektas ir mokymosi analitika mokykloje (di-ma.lt).

Eduten platformoje pateiktos užduotys pasižymi įvairove, dinamiškumu, spalvingumu. Užduotys žaismingos, animuotos. Su nekantrumu mokiniai laukia Eduten matematikos pamokos, nes tai vienintelė pamoka, kai gali mokytis žaisdamas.“