Kūrybingi ir aktyvūs mūsų progimnazijos pirmokai

posted in: Straipsniai | 0

Mokslo metų pradžioje pirmokai susiduria su įvairiais iššūkiais: nauja aplinka ir veikla, nauji žmonės ir naujos pareigos. Įveikti tiek daug iššūkių yra nelengvas darbas, o tam reikalinga pagalba yra labai svarbi.

Pirmokai turi išmokti savarankiškai susidėti savo vadovėlius, susitvarkyti savo daiktus klasėje, laikytis taisyklių, mokėti patys apsirengti. Kad vaikas norėtų eiti į mokyklą, reikalingas bendradarbiavimas su klasės mokytoja, tėvais ir vaiku. Turime supažindinti pirmoką su klasės ir mokyklos taisyklėmis, tradicijomis, įtraukti į mokyklos bendruomenės gyvenimą.

Smagu, kad 1c klasės mokiniai aktyviai dalyvauja mokyklos ir miesto renginiuose, atlieka užduotis Edukos, Eduten playground platformose.

Emilija K. su Robertu J. pagamino kalėdinę eglutę ir šventines monetas. Lapkričio 28d. pirmokų darbelis apdovanotas padėkos raštu už dalyvavimą respublikiniame pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų konkurse – parodoje „Monetų eglutė“ Vilniaus Balsių progimnazijoje.

Mykolas R. kūrybiškai nufotografavo saugos ženklą.  Lapkričio 30 d. jis gavo padėką už dalyvavimą Vilniaus miesto mokinių nuotolinėje veikloje „Atostogaukime saugiai – mus saugo saugos ženklai“.

Alisos P. atšvaitas, pagamintas iš antrinių žaliavų, lapkričio 30 d. papuošė Vilniaus miesto 1-4 kl. mokinių saugaus eismo edukacinės kūrybinės veiklos „Su atšvaitu saugiau“ darbų parodą. Džiaugiamės Alisos P. gauta padėka.

Viktorija V. sukūrė kalėdinį atviruką. Gruodžio 20 d. ji gavo padėką už dalyvavimą tarptautiniame vaikų ir jaunimo meninės kūrybos darbų konkurse „Kalėdinis atvirukas“.

Alisa P., Robertas J. ir Mykolas R. dalyvavo Kings olimpiadoje spalio mėnesį ir gavo padėkos raštus. 

Spalio mėnesį 4 savaites 1c, 1a, 1b kl. mokiniai dalyvavo Olimpinio mėnesio projekte. Pirmos fizinio aktyvumo savaitės metu pradinukai mankštinosi su Lietuvos olimpiečiais. Antrą savaitę, aptarę sveikos mitybos naudą, vaikai kartu su tėveliais namie gamino sveikus patiekalus. Trečią savaitę vaikai nemažai sužinojo apie emocinę sveikatą, o ketvirtą savaitę mokėsi bedradarbiauti ir draugiškai atlikti komandinį darbą.

Tarptautiniame edukaciniame konkurse „Olympis 2022- rudens sesija“ lapkričio mėnesį dalyvavo 8 mūsų klasės mokiniai- Augustinas, Ainis, Nojus, Kaja, Jonas, Mykolas, Alisa, Viktorija. Jie pasitikrino savo žinias atlikdami pasirinktus lietuvių k., matematikos, pasaulio paž., anglų k., informatikos testus. Didžiuojamės labai gerais mokinių rezultatais: 8 mokiniai gavo I ir II laipsnio diplomus, o 6 mokiniai – po medalį.

Džiaugiuosi 1c klasės mokinių dalyvavimu konkursuose ir geru tėvelių bendradarbiavimu. 

Klasės mokytoja Jūratė Kurlavičienė

Į pradžią: Home
Facebook