Užsienio kalbų savaitė

posted in: Straipsniai | 0

Vasario 23 – 27 dienomis mokykloje buvo paskelbta užsienio kalbų savaitė.

Jos metu pradinių klasių mokiniai vygdė įvairias veiklas. Antrų klasių mokiniai buvo supažindinti su Jungtinės Karalystės simboliais. Labiausiai patikusius ir įsiminusius simbolius mokiniai pavaizdavo piešiniuose. Trečiokai dalyvavo „Gražiausios skanduotės anglų kalba“ konkurse, kur buvo renkamos prizinės vietos. Pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojai buvo apdovanoti padėkomis ir lipdukais. Filmuota medžiaga pasidalinta kartu su tėveliais. Ketvirtų klasių mokiniai supažindinti su Jungtinės Karalystės tradicijomis, dalyvavo viktorinoje.

Mokiniams labai patiko dalyvauti netradicinėse pamokose, plačiau susipažinti su Jungtinės Karalystės kultūra. Visi vaikai dalyvavo noriai ir buvo sisudomėję užduotimis ir nauja informacija.

Dėkojame mokytojoms J.Šaveiko bei S.Venclovienei už pradinėms klasėms surengtą renginį.

Running Dictation Contest! Šeštokų komandos rungėsi tarpusavyje, kas greičiausiai ir taisyklingiausiai parašys diktantą. Svarbūs komandinio darbo etapai – išsirinkti atstovą, kuris tvarkingai ir aiškiai rašo, nuspręsti kas komandoje eikliausiai bėga ir turi geriausią bei tiksliausią atmintį, bei gebėti informaciją perduoti komandos nariams. Užduotis – per 15 minučių padiktuoti diktantą tema „Vilnius Legend“. O diktuoti neįprastai – nubėgti iki teksto kitoje salės pusėje, perskaityti ir parbėgus pas rašytoją padiktuoti tiek teksto, kiek sugebėjo prisiminti.

Pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojai buvo apdovanoti padėkomis.

Dėkojame mokytojai E.Bridikienei už šaunų šeštokams surengtą renginį.

Anglų kalbos raštingumo konkursas „Spelling bee“ („Pasakyk paraidžiui“) Konkurse iš viso rungėsi 20 mokinių. Konkurso tikslas – tobulinti anglų kalbos raštingumo įgūdžius, skatinti domėjimąsi anglų kalba, tobulinti sakymo paraidžiui angliškus žodžius įgūdžius.

Pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojai buvo apdovanoti padėkomis.

Dėkojame mokytojai I. Makauskytei už šaunų penktokams surengtą renginį.

Viktorina „Vilnius – My Home Town“ Septintų klasių mokiniai dalyvavę renginyje išbandė savo jėgas žinių apie Vilniaus istoriją užsienio kalba viktorinoje. Šios viktorinos veiklos apėmė komandinio darbo įgūdžius, dalyko žinias ir gebėjimus. Taip pat lavino kritinio mąstymo, problemų sprendimo, mokėjimo mokytis gebėjimus.

Pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojai buvo apdovanoti padėkomis.

Dėkojame mokytojai A.Adamonytei už šaunų septintokams surengtą renginį.