Aktoriaus profesijos keliais

posted in: Naujienos | 0

Mūsų mokykloje lankėsi žinoma aktorė Kristina Savickytė. Ketvirtų, penktų klasių mokiniams ir pirmokiukams pasakojo kaip tapti aktoriumi, kokiais būdais įsijausti į vaidmenį, kaip pravirkti scenoje, kiek laiko trunka filmavimai bei kokių savybių reikia, norint tapti geru aktoriumi. Vaikai domėjosi, koks aktorių atlygis, koks jausmas būti žinomu. Drauge su aktore ieškojo atsakymų, ką gi aktorius nori perduoti savo vaidyba, kokia šios profesijos misija. Viešnia labai mielai atsakinėjo į smalsius vaikų klausimus. Ypač nustebo, kai išvydę žinomoje reklamoje aktorę, mokiniai suprato, kad čia tas pats žmogus! Pirmokams tą norėjosi pasitikslinti 15 kartų, ar ten tikrai ta pati Kristina?

Taip pat buvo labai netikėta sužinoti, kad su aktoriais galima susitikti ne tik scenoje, televizijoje, bet ir mylimuose filmukuose. Mat Kristina garsino daug mėgstamų populiarų animacinių filmų: „Galingasis šešetas“, „Sniego vaikis“, „Namai“, bei lietuviškus animacinius filmus. Savo karjerą ji pradėjo 3,5 metų, filme „Žaltvykslė“, kuriame pagal Kristiano Anderseno pasaką vaidino piktą mergaitę, kuri užlipo ant duonos.

Taigi aktoriams norint įsijausti, labai svarbu, kokios mintys galvoje, kiek laki jų vaizduotė ir kokią žinutę norisi perduoti žiūrovui. Kai buvo užduotas klausimas, kas norės būti aktoriais – pas pirmokus pakilo rankų miškas.