Antrokai – Olimpinio mėnesio projekto dalyviai

posted in: Naujienos | 0

Spalio mėnesį 2 c ir 2 a klasių mokiniai draugiškai dalyvavo Olimpinio mėnesio 2023 projekte. Sportuoti antrokai stengėsi kasdien: pertraukų metu atliko Ąžuolo mankštą, ,,Pieno kokteilio iššūkį“, stebėjo video reportažus apie fizinį aktyvumą, sveiką mitybą, emocinę sveikatą ir kokybišką poilsį. Ypač patiko žymaus plaukiko D.Rapšio video reportažas, kuriame mokiniai pamatė, kaip svarbu laikytis dienos režimo ir atkakliai sportuojant siekti savo užsibrėžto tikslo. Kiekvieną antradienį antrokai lankosi Lazdynų baseine ir mokosi plaukti. Baseine pavyko pamatyti, kaip treniruojasi D.Rapšys.

Mokiniai su tėveliais visą mėnesį stengėsi aktyviai leisti laisvalaikį, sportuoti, daugiau valgyti daržovių ir vaisių. Kajos mama gydytoja dietologė Gerda Babravičienė priminė vaikams, kad sumuštinių dėžutėse jie gali į mokyklą neštis ne tik sumuštinius, bet ir riešutų, daržovių griežinėlių, šviežių ir džiovintų vaisių.

Antrokai, nuvykę į Paukščių kaimą Ignalinos rajone, patyrė daug smagių emocijų, daržovėmis ir duona maitino paukščius, išsikepė kaimiškus kiaušinio omletus ir visi draugiškai susėdę gamtoje valgė.

Apsilankę Varėnos rajone Grikucio sodyboje mokiniai senovinėje pirkioje patys mokėsi kulti grikius su spragilu ir malti miltus senovinėmis akmeninėmis girnomis. Užmaišę tešlą vaikai išsikepė grikių blynų ir gardžiai su obuolių uogiene valgė.

Antrokai džiaugėsi, galėdami dalyvauti Olimpinio mėnesio projekte. Įdomios veiklos jau šeštus metus įtraukia ne tik mokytojus, mokinius, bet ir jų tėvelius. Vaikai su šeimos nariais turėjo galimybę kūrybiškai bei aktyviai leisti laisvalaikį. Smagios veiklos padėjo atskleisti mokinių kūrybiškumą, skatino draugystę klasėje, ugdė sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo įpročius.

2 c kl. mokytoja Jūratė Kurlavičienė